GILORTUL TG.CĂRBUNEȘTI – ARO CÂMPULUNG 1-0

Cronica normală a unui meci de fotbal ar trebui să înceapă cu începutul, ca să zic așa. De la momentul ieșirii celor două echipe la centrul terenului și până la fluierul de start! Am ales, totuși, să începem cu finalul partidei, pentru că acolo a fost, de fapt, cheia întregului joc: minutul 84 – ratare uriașă a lui Burnaz (ARO), iar în minutul 85, la faza imediat următoare – gol marcat de Viespe pentru 1-0 în favoarea gazdelor! Ar fi putut fi chiar 2-0 în ultimul minut de joc, atunci când gazdele au ratat prin Gâlcescu și o lovitură de la 11m. Cu o victorie la două goluri diferență, oricine ar fi crezut că a fost un meci controlat de echipa învingătoare, însă realitatea a fost cu totul alta.

ARO Câmpulung a mers cu încredere pentru jocul din prima deplasare stagională, într-o zonă total necunoscută fotbalului muscelean, pentru că de prin 2009, Argeșul de Nord și Gorjul nu s-au mai întâlnit într-o competiție oficială. După stabilirea seriilor,  interesul a crescut brusc din partea ambelor tabere, însă chiar și acum în ”era vitezei”, informațiile parcă nu sunt suficiente până nu se vor disputa una-două, poate chiar trei etape, ca să înțelegi ce și cum. Gilortul Tg.Cărbunești este o echipă cu ștate vechi în Liga 3, cu sezoane mai bune sau mai puțin bune, care sezonul precedent s-a clasat pe locul 6 în Seria 7 a eșalonului trei, parcă nu, totuși, o echipă de neînvins. Cu ”sacii în căruță” după o perioadă bună de pregătire, cu o serie de meciuri amicale și oficiale în Cupa României, în care a marcat de fiecare dată și a pierdut o singură partidă, ARO a mers, astfel, încrezătoare la Tg. Cărbunești.

Și acum să începem cu începutul… Partida s-a desfășurat pe stadionul ”Cristinel Răducan” din localitate, o arenă veche, dar    bine întreținută, la care au asistat în jur de 200 de spectatori. Ovidiu Tică, antrenorul principal al echipei noastre, a urmărit partida din tribună și asta pentru că și-a schimbat carnetul de antrenor, iar până la ora meciului nu a primit ID-ul care i-ar fi permis să stea pe bancă! Startul partidei a aparținut gazdelor care în primele minute au ratat două bune situații de a deschide scorul, cea mai importantă prin Bucur în minutul 5 când, scăpat pe partea stângă trimite în diagonală, dar nu „prinde” poarta. Echipa noastră a echilibrat rapid jocul, a urcat în atac, a beneficiat de câteva cornere și lovituri libere, rămase, însă, fără rezultat. Totuși, cea mai mare ocazie a primei reprize am consemnat-o pe final, atunci când atacantul echipei noastre, Jarcă, ar fi putut deschide scorul, însă mingea trimisă de el spre poartă a lovit bara!

Repriza a doua a fost dominată autoritar de ARO  care a pus stăpânire pe terenul advers, punând, totodată, presiune constantă pe adversar. Din minutul 66, echipa noastră a avut și om în plus pe teren, după eliminarea lui Avrămescu pentru un fault dur la centrul terenului, asupra lui Burnaz. Centralul partidei a acordat inițial cartonaș galben, însă după ce a văzut starea jucătorului accidentat, a anulat ”galbenul” și i-a arătat căpitanului echipei gazdă direct cartonașul roșu!

Cu om în plus, echipa noastră s-a apropiat și mai tare de poarta lui Iuțalîm, iar mai fie Jarcă, fie Grancea, fie Burnaz au ratat ocazii bune de a deschide scorul. Și ajungem, astfel, la faza din minutul 84, atunci când 7-arul nostru, Antonio Burnaz, a primit o pasă în poziție ideală, iar de pe linia de 6m a șutat peste poartă! Și cum în fotbal ocaziile se răzbună, la faza imediat următoare gazdele au deschis scorul!

Portarul a repus mingea din 6 metri, a aruncat-o dincolo de centrul careului, de unde mai întâi Gâlcescu și apoi Roncea au prelungit-o cu capul, a ajuns la nou-intratul GABRIEL VIESPE, care l-a păcălit pe Răduța și rămas singur cu Ianis Mușat a înscris pentru 1-0! S-ar fi putut face chiar 2-0 în ultimul minut de joc, atunci când căpitanul nostru, Oprean, a faultat în propriul careu, iar centralul a indicat punctul cu var! A executat Ionuț Gâlcescu, cel care a trimis puternic mingea în transversală, astfel că tabela de marcaj a rămas ne modificată. Au fost 5 minute de prelungire în care nu s-a mai întâmplat nimic notabil, astfel că Gilortul Tg. Cărbunești – ARO Câmpulung s-a încheiat cu victoria la limită a oaspeților, scor 1-0!

Cu siguranță, rezultatul este unul dezamăgitor, însă jocul prestat de tinerii noștri jucători a fost unul bun, curajos, în multe momente autoritar, care dă speranțe pentru îndeplinirea obiectivului stabilit. Vineri, la Tg.Cărbunești echipei noastre i-a lipsit un apicultor care să nu stea în loc de o ”mușcătură” de Viespe!

GILORTUL TG. CĂRBUNEȘTI – ARO CÂMPULUNG 1-0 (0-0)
A marcat: Gabriel Viespe (min. 85)
GILORTUL: Iuțalîm – Marica (76′ Lazăr), Mitrache, Martin, Vespe – Avrămescu (cpt), Oprișa – Săulescu (58′ Dănescu), Rădulescu (58′ Roncea), Bucur (76′ Viespe) – Gâlcescu. Antrenor: Alex Stoica.
ARO CÂMPULUNG: Mușat – Robu (70′ Grecu), Giuroiu, Oprean (cpt), Răduța – Pleșa – Bunel (70′ Grangea), Jenaru, Burnaz, Troană (46′ Maeda, 76′ Durdun) – Jarca (87′ Pia). Antrenor: Ovidiu Tică.
Arbitri: Dan-Ștefan Buzărnescu – Romeo Popa și Laurențiu Anghel. Rezervă: Alexandru-Ionuț Călinescu (toți din Craiova).
Cartonaș roșu: Avrămescu (min. 66).